Hvad er det?

 

Hvad er Lavenergi- og passivhuse?

 

Hvad er et lavenergihus?

Et lavenergihus er en løs betegnelse for et hus, der har et væsentlig lavere energiforbrug end energikravene i bygningsreglementet. Vil man være mere konkret kan man bruge betegnelserne lavenergi klasse 2015 og bygningsklasse 2020, som er energiklasser i henhold til bygningsreglementet. 

  • Klasse 2015 er huse, som bruger 43 procent mindre energi end huse, som er opført efter standardkravene.
  • Klasse 2020 er huse med 62 procent mindre energiforbrug end standardkravene.

 

Fordele ved lavenergihuse

Fordelene ved lavenergihuse er mange. Huset er miljøvenligt, har lave udgifter til varme og er isoleret bedre end almindelige enfamiliehuse. Desuden findes der bedre ventilation med varmegenvinding, så der ikke bliver spildt varme på udluftning.  


Hvad er et passivhus?

Et passivhus er et hus med et meget lille energiforbrug og et godt indeklima. Passivhuskonceptet er en frivillig standard der stammer fra Tyskland, og er ikke en del af det danske bygningsreglement.

Alle passivhuse, der overholder standarden har et lavere energiforbrug end bygningsklasse 2020. "Passivhus" eller "passivhaus" er ikke en beskyttet betegnelse, så alle må kalde et hus for et passivhus, for at være helt sikker på, at et hus overholder passivhusstandarden kan man få huset certificeret af Passivhaus Institut Darmstadt.

 

Har du brug for hjælp?

Ønsker du at høre mere omkring lavenergi- eller passivhuse, er du naturligvis velkommen til at ringe til os på telefon 96 23 01 31. Vores arkitekter hjælper specielt kunder i området omkring Hjørring, Aalborg, men også det øvrige Nordjylland.


spacer NEWWWEB CMS spacer